Wednesday, April 21, 2010

Pisang Raja Udang



Isi dalamnya berwarna putih apabila masak dan rasanya sedap seakan-akan pisang berangan. Saya sendiri pun belum sempat rasa lagi pisang ini kerana masih lagi menunggu buah ini masak. Mungkin anda di sana pernah merasai pisang jenis ini, bolehlah cerita pengalaman anda..
Sebenarnya di Malaysia ini masih lagi banyak jenis pisang yang tidak diketahui dan kurang dipromosikan. Kebanyakkan antara kita terutama generasi baru hanya mengenali pisang berangan, pisang abu, pisang awak, pisang tanduk, pisang emas dan pisang goreng sahaja. Mungkin di kampung anda, ada pelbagai lagi jenis pisang yang jarang orang lain tahu. Harap dapat dikongsikan di sini…


SUMBER: http://www.fazlisyam.com/
P/S: Setiap artikel yang disiarkan telah diubahsuai mengikut keadaan.

1 comment:

  1. hai...sy yan...:)baru smlm jiran anta pisang nieh....1st time tgk pisang warne mcm nie...mak kt pisang udang...ktorg dapat muda lg...mak kt kalo buat kerepek pisang pn sedap...so, smlm jgk ktorg buat kepek pisang 2 sbb excited sgt nk tau rse die kn....sedap la....:)

    ReplyDelete